Cégtörténet

Cégünk, a 2000-ben alakult EXTOR Elektronikai Kft. egy 100%-os magyar tulajdonosi körrel rendelkező vállalat, mely áramellátási feladatokkal, fő profilként szünetmentes áramellátó berendezések és rendszerek értékesítésével, szervizelésével és projekt kivitelezéssel foglalkozik.

Fő partnerünk a németországi AEG Power Solutions GmbH, mely több mint 60 éve fejleszt és gyárt szünetmentes berendezéseket. A gyárral kialakult hosszú távú üzleti kapcsolatunk az exkluzivitásig fejlődött, melynek értelmében az AEG áramellátó rendszereit kizárólagos képviseleti joggal értékesítjük és szervizeljük hazánk területén. Az AEG márkanév 1887 óta a minőséget és a megbízhatóságot jelenti. A berendezések a gyárkapu elhagyása előtt egy sor szigorú minőségellenőrzésen esnek át.

Az AEG Power Solutions GmbH alkalmazottaival és menedzsmentjével az évek során kialakított szoros együttműködés lehetővé tette, hogy maximálisan ki tudjuk elégíteni a vevőink igényeit.

Berendezéseinket főleg ipari területekre, különböző gyártási technológiák és érzékeny fogyasztók ellátására szállítjuk, így az ipari szegmensből számos nagyvállalatot tradicionális partnereink közé sorolhatunk. Az idők folyamán az információtechnológia és a távközlés rohamos fejlődésével egyre több állami és nemzetközi céggel kerültünk kapcsolatba, ahol az adatközpontokban, szerverparkokban és géptermekben hatalmas igény lépett fel a szünetmentes tápegységekre. Ezen igények kiszolgálásával, berendezéseink megbízható működésével és a szakmai körökben való elismertség megteremtésével új fejezetet nyitottunk cégünk történelmében. A több évtizedes piaci jelenlétnek és szakmai múltnak köszönhetően jelenleg Magyarországon több mint 1.500 nagyteljesítményű, 3-fázisú szünetmentes rendszerünk üzemel. Ezen berendezések döntő többségét – karbantartási szerződések keretében – partnereink szervizünk rendszeres felügyelete mellett üzemeltetik.

 

Az AEG PS magyarországi képviseleteinek rövid története:

1968    A rendszerváltás előtt az AEG képviseletét egy ellenőrzött export-import cég, a Mercator Kft. látja el Magyarországon.
1975    Egyenirányítók és inverterek szállítása a TVK-ba.
1983    Török Béla a magyarországi AEG csapat tagja lesz.
1991    Az AEG képviseletet a 100%-os német tulajdonú AEG-Hungária Kft. látja el.
1993    Vogronics László belép az AEG csapatába.
1997    Az AEG-SVS Kft. megalapítása (vegyesvállalati forma).
2000   Az EXTOR Elektronikai Kft. megalapítása (100%-os magyar tulajdon; Vogronics László és Török Béla).

 

Vállalatunk a 2013-2014 közötti időszakban tovább erősítette piaci pozícióját a hazai szünetmentes áramellátási piacon: számos visszatérő és új partnert üdvözölhettünk az államigazgatás, az erőművek, az ipar, a telekommunikáció és a pénzügyi intézmények területéről. Ügyfeleink pozitív visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy elkötelezettségünk, az ügyfelek igényeire épülő, magas minőséget képviselő berendezéseink és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatásaink révén a magyarországi UPS piac meghatározó szereplőjévé nőttük ki magunkat.

Köszönhetően mindezen erősségünknek számos kiemelt volumenű beruházás nyertesei lettünk (CERN@Wigner, NIIFI, ELI projektek).

Vállalatunk pénzügyi háttere, erőforrásai és tartalékai tovább erősödtek. A 2014-es évben a 2012-es évhez viszonyítva 35%-kal növeltük nettó árbevételünket, átlépve az 1,1 milliárd forintos küszöböt, míg üzemi eredményünk ugyanezen időszak alatt 70%-kal növekedett.

Komoly beruházásokat és fejlesztéseket hajtottunk végre Partnereink elégedettségének, továbbá Vállalatunk hatékony működésének növelése érdekében: a budaörsi ipari parkban fekvő saját tulajdonú, modern, működésünk valamennyi területének otthont adó székházunkban – hazánkban elsőként – a 1,5 éve üzembe helyezett, szigetüzemű PV + UPS berendezés 40 kVA teljesítményre történő továbbfejlesztése, a szerviztevékenységet hatékonyan támogató, részletesebb mérési adatrögzítést lehetővé tevő, új beszerzésű eszközeink, fiatalított, bővített gépjárműflottánk mind-mind a korszerű nyugat-európai minőséget képviselő vállalatok sorába emelték Vállalkozásunkat.

Informatikai rendszerünk modernizálása révén – IPAD eszközök bevezetésével – lehetőségünk nyílt a hozzánk beérkező ügyféligények távoli hozzáféréssel történő, azonnali reagálású megválaszolására.

A Műszaki Igazgatóság eddigi működése során képződött adatok, dokumentumok digitalizálása révén aktualizált, naprakész és villámgyorsan elérhető adatbázis áll kollégáink rendelkezésére.

Konszolidálást hajtottunk végre Cégünk szervezeti struktúrájában, melynek révén hatékonyabb, áttekinthetőbb és a változó piaci környezetben eredményesebb működést tudtunk elérni. Vállalatunk három szervezeti egysége (Megalapozási-, Értékesítési-, és Műszaki Igazgatóság) egymással szoros összhangban, szakmai együttműködés mellett, kiforrott csapatként reagál az ügyféligényekre.

A Vállalat növekedése önmagában elképzelhetetlen a munkatársak szakmai fejlődése nélkül: Cégünk magasan kvalifikált mérnök kollégái rendszeresen részt vesznek a beszállító gyárak által szervezett továbbképzéseken. Az EXTOR Elektronikai Kft. a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a Partnereivel történő folyamatos kapcsolattartásra és tájékoztatásra, így egész évben különböző oktatások és kurzusok (belföldi képzések, partnertalálkozók, továbbá külföldi gyárlátogatások) segítségével biztosít lehetőséget mind a műszaki, mind az értékesítéssel kapcsolatos információk megismerésére.

Az AEG Power Solutions mint legfőbb stratégiai partnerünk berendezései mellett további UPS- és akkumulátorgyártó vállalatok termékeit is értékesítjük (BORRI S.p.A., ITW GSE – AXA Power, DELTA Electronics Inc., Vision UPS System Sarl, Acedis Industrial Batteries). Ennek köszönhetően az érzékeny fogyasztói igényeket, a változatos szünetmentes tápellátási szükségleteket a lehető legszélesebb spektrumú eszközökkel tudjuk kiszolgálni.